27 maj 2012

Skånestjärna


Två virkade Skånestjärnor i entrådigt ullgarn.
Jag skall använda dem som dekoration på en klänning.

Mönstret finns i boken Virka landskapstjärnor från 1979. Jag håller även på att virka mindre rosetter och bårder som också skall sitta på klänningen. Bild kommer naturligtvis på färdigt resultat så småningom.

20 maj 2012

Kakkalas

Denna veckan har jag virkat tårtor, bakelser och kakor igen. De är både roliga att virka och väldigt bra att ha i presentlådan.

Två gröna Princesstårtor virkade från samma mönster (förutom roserna) men olika garnkvaliteter. Den ena är virkad i ett tjockt akrylgarn och den andra i ett tunt bomullsgarn.


Virkad rosa Princesstårta

Virkade bakelser med bär och strössel

Virkade gräddbullar med kokos

Virkad Sverigebakelse med tre blåbär, trevlig att ha som dekoration på bordet när det är kalas. I bakgrunden ser ni en virkad studenttårta med sverigeband till en go tjej som snart tar studenten.

Här är hela bordet uppdukat med virkade tårtor, bakelser och kakor.

13 maj 2012

Mera kakor

Denna veckan blev det en munk med glasyr och strössel, en gräddbulle, ett Ballerinakex, en rosa princessbakelse, en chokladbiskvie och en liten chokladruta med ett hallon och en stor chokladruta med glasyr och strössel. Nu skall jag bara virka några tårtor också, sen är jag nöjd med kakvirkeriet på ett tag (tror jag).


6 maj 2012

Virkade kakor

Jag har virkat en tårta, två bakelser och några kakor. Det är presenter till släkt och vänner. Fler kakor kommer det att bli, de är så roliga att virka.





I veckan kom ett paket från Jonna D, ett jättefint garn och ett mycket gott chocklad. Hon firade 20.000 besökare och jag hade turen att vinna i hennes utlottning.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...